vrijdag 23 september 2011

Ik stap, jij trapt, wij STRAPPEN!Gisteren 22 september was er de 4e editie van de Strapdag. 
De juffen stonden aan de schoolpoort klaar om alle leerlingen een straparmband te geven en iedereen te trakteren op bio-appelsap uit juf Tania haar tuin of sinaasappelsap uit ... euh ... de winkel.

Juf Vicky en juf Tania warmde alle leerlingen uit het eerste tot en met het zesde leerjaar op met de Zeppe en Zikki-song, terwijl de alle kleuters begonnen met een poppenspel en aansluitend de workshops rond verkeer.

De leerlingen van het eerste tot en met derde trokken een fluojasje aan om samen met de juf, meester en agente de omgeving van de school te voet te verkennen.  Ze oefenden vooral op het veilig oversteken van de baan en het wandelen op de rijbaan als er geen voet- of fietspad aanwezig was.
Tussendoor stopten  we ook aan het lokale politiekantoor om de politiecombi eens van de dichtbij en vanbinnen te bekijken.

Eens teruggekomen in school mochten de leerlingen hun fietskunsten eens tonen op het fietsbehendigheidsparcour.

De leerlingen van het vierde tot en met het zesde gingen onder begeleiding van de juffen en een agent de baan op met de fiets.
Voor een verslag van deze activiteit verwijs ik jullie graag door naar de blog van juf Katlijn: http://3beertjesklas5en6.skynetblogs.be/

's Middags werkten we klasdoorbrekend aan ons verkeersproject: het maken van een levend kunstwerk.
We knipten in kippengaas, we maakten zelf een fiets, we gaven een andere fiets dan weer een totale make-over.  Het resultaat van ons gezwoeg is terug te vinden op het grasveld tussen de kleuterblok en de speelplaats van de lagere school.  Zeker een bezoekje waard!

Foto's van deze leuke activiteit kun je in de rechterkolom terugvinden onder de toepasselijke naam "Strapdag 2011" (origineel hé)!

Vergeet ook je niet te registreren op de http://www.octopusplan.be/strapdag met je naam en klasnummer en klas! (meer info op de brief die vrijdag werd meegegeven)

Strap ze!
Meester Dave

Geen opmerkingen:

Een reactie posten