zondag 3 juni 2012

De grootste aap staat vooraan!

Ons jaarlijks schoolfeest vond plaats op zaterdag 2 juni.  De weergoden voorspelden mooi weer, waardoor het podium op de speelplaats van de kleuters werd gezet

Daar dit schooljaar de mondiale vorming in de schijnwerpers staat (de derde graad correspondeert o.a. met een school uit Ruanda), kwamen op maandag 21 mei Sonja en Maxim ons onderdompelen  in de Afrikaanse sfeer. Ze vertelden ons een Afrikaans verhaal, leerden de leerlingen van het vierde tot het zesde djembe spelen, leerden de volledige lagere school een Afrikaanse dans, ...  Kortom een hele gevulde dag voor jong en oud.

Bij het organiseren van het schoolfeest werd het verhaal 'Hoe komt de olifant aan zijn slurf' volledig uitgewerkt.
Het tweede leerjaar kreeg de opdracht om de ontmoeting met de apen uit te beelden.

Getooid in een apenpak stond meester Dave het beste van zichzelf te geven (het gerucht gaat dat hij niet veel moeite moest doen om de aap uit te hangen, laat staan om hem te verkleden).

De kapoenen van het tweede leerjaar hebben hun opdracht uitstekend uitgevoerd.  Een dikke proficiat daarvoor!

Meester Dave wist wel te vertellen dat hij niet verdikt is, maar dat het apenpak gekrompen was.
Het feit dat de aap in een vergevorderde evolutie 'van aap tot mens' was terechtgekomen in een paar seconden tijd zou ook een reden kunnen zijn ...

Foto's van het schoolfeest zijn ook te bekijken onder de link met de toepasselijke naam 'Schoolfeest 2012'.


Deze week werken we aan het vaderdagcadeau en bereiden we ons rustig voor op de komende toetsen die alweer in verschiet liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten