zondag 7 oktober 2012

Strapdag 2012

De jaarlijkse strapdag is ook onze school niet zomaar voorbijgegaan.  De hele dag stond, van de peuterklas tot het zesde leerjaar, in het teken van (veilig) verkeer.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de politie uitgenodigd om een heus fietsparcours op onze ruime speelplaats in te richten.  Elke leerling van de lagere school mocht zijn verkeersveilige fiets meenemen naar school en mocht onder begeleiding van de agent en begeleidster Bianca het parcours afleggen.  Ieder deed super flink zijn best!Maar alvorens wij de eerste graad en de leerlingen van het derde leerjaar loslieten op het parcours hebben wij de omgeving van de school afgestapt en de gevaarlijke punten aangeduid.  Elk verkeersbord werd onder de loep genomen en besproken.  We staken de treinbaan veilig over en merkten dat de trein daar wel heel vaak passeerde.

's Middags maakten de leerlingen van het 4e tot het 6e onder begeleiding van gastleerkracht Andy heuse verkeerskunstwerken die terug te bezichtigen zijn tussen het schoolrestaurent en de speelplaats van de kleuters.


De leerlingen van juf Ann en mijn klas hebben ons 's middags verdiept in verkeershoekenwerk met talrijke leerrijke en creatieve hoeken.

Kortom het was weer een leerrijke, goedgevulde en verkeersveilige STRAPDAG!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten