zondag 16 februari 2014

Dikke Truiendag 2014

Op 14 februari werden alle thermostaten in de klassen een paar graadjes lager gezet in het kader van de jaarlijkse ‘dikke truiendag’.

In De Drie Beertjes geen modeshow van de mooiste of dikste trui, maar activiteiten die er echt om doen!  Het hoe en wat van deze energiezuinige dag werd aan alle kinderen geduid en er werden zinvolle activiteiten georganiseerd.

Terwijl de kleuters begonnen met gymnastiek, besloten de kinderen van de eerste graad de nadruk te leggen op zuinig omgaan met energie door de hele dag bewust geen elektriciteit te gebruiken.  Samen met de kinderen werden alle blokken van de school gecontroleerd op energieverspilling.  Waar er onterecht licht brandde, een computerscherm nog aanstond, … werd een rood blaadje opgehangen met ‘zet mij uit’.  Later op de dag werd er ook nog een koude pastaschotel klaargemaakt en opgegeten natuurlijk.

De leerlingen van de tweede graad verminderden hun ecologische voetafdruk door gerechtjes klaar te maken met zelfgekweekte groenten zoals witloof.  De kennis van de oudsten van de basisschool werd dan weer op de proef gesteld door een heuse ‘ren-je-rot’-quiz in teken van Dikke Truiendag.


Dikke Truiendag ging zeker niet onopgemerkt voorbij!  Kou hebben de kinderen zeker niet geleden!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten