dinsdag 7 oktober 2014

Op bezoek bij Nils Pieters

Op dinsdag 7 oktober werden de jongens en meisjes van De Drie Beertjes verwacht in de bibliotheek van Beernem voor een ontmoeting met illustrator Nils Pieters.

Nils Pieters is de tekenaar van o.a. het boek 'De grote boze wolf (was helemaal niet boos)' en 'Leeuw'.  Zijn nieuw boek (die hij ook zelf geschreven heeft) heet 'Draak'.


'De grote boze wolf (was helemaal niet boos)' vertelt het verhaal van de Grote Wolf die geen vlieg kwaad doet.  Hij heeft enorm veel vrienden.  Zijn leven verandert op de dag dat Roodkapje haar grootmoeder opzoekt.  Helemaal per ongeluk slokt de Grote Wolf grootmoeder op, daarna (ook per ongeluk) Roodkapje en 6 van 7 geitjes, blaast hij (yep, per ongeluk) de huisjes van de biggen omver en krijgt hij steeds de jager achter zich aan.  Het is in feite de versie van de wolf over de feiten die hem in een kwaad daglicht hebben gesteld.

Hij vertelde over de tekeningen die hij maakte in het boek 'De grote boze wolf (was helemaal niet boos) en wat hij allemaal in de tekeningen heeft verstopt.  Zo vinden we bijvoorbeeld in elke prent waarin water getekend staat een mannetje terug op een drijvend lelieblad met een parapluutje.

Hij had natuurlijk heel graag zijn nieuw boek voorgesteld, maar door een probleem met de computer lukte dit niet.

De kinderen van het tweede leerjaar luisterden aandachtig, zochten naar dat ene klavertje vier op een prent (maar vonden hem niet) en gingen dolenthousiast op de foto staan.

Meester Dave maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn wolvenboek te laten signeren.  Nils trakteerde hem zelfs op een tekening in zijn boek!


Volgens de Grote Wolf was Roodkapje eigenlijk een gemeen en arrogant kind dat alleen maar naar grootmoeder ging omdat ze moest.  Boven het bed van grootmoeder hangt een foto van Roodkapje.  De leerlingen, Nils en meester Dave nemen dezelfde pose aan van Roodkapje op die foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten