donderdag 13 oktober 2011

Het tweede leerjaar stelt voor: de verteltafel

De voorbije twee weken waren de kapoenen van de tweede klas druk in de weer met het verzamelen van materiaal, het maken van een decor en het inoefenen van het verhaal 'Hoe ruim je een wolf uit de weg'.

Wat was het een komen en gaan van kinderen op dinsdag 4 oktober 2011 in die klas rechts op het einde van de gang:  de ene bezoekende klas buiten, de andere bezoekende klas binnen.
Het tweede leerjaar had alle kinderen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar én de directeur uitgenodigd voor de uitvoering van de verteltafel.

Het verhaal gaat over een kudde schapen die in angst leeft.  Naast hun weide in de Alpen ligt er een bos waarin een wreedaardige en vooral hongerige wolf woont.  Telkens als die wolf honger heeft verlaat hij het bos om op jacht te gaan.  Hij vangt dan een schaap en eet die dan smakelijk op in het bos.  De schapen zijn dit beu en zoeken naar oplossingen.  Wat volgt zijn een heel reeks ideeën en plannen die één voor één weer afgevoerd worden omdat de schapen gewoon te lui zijn om iets te ondernemen. 
Besluit: door gebrek aan samenwerking en samenhang bij de schapen blijft alles zoals het was ...


De jongens en meisjes gaven alles van zichzelf, sommigen ietwat onzeker van zichzelf, anderen heel enthousiast.

Toch kan ik dit zeggen: iedereen heeft heel flink zijn best gedaan. De meester was fier op zijn klas!

P.S.: foto's kun je bekijken via de link 'Verteltafel oktober'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten