zaterdag 6 december 2014

Hoog bezoek in het 2e leerjaar!

Op donderdag 4 december was het dan zo ver.  De beroemdste kindervrienden kwamen de leerlingen van het tweede leerjaar een persoonlijk klasbezoekje brengen.
'Meester, wanneer komt de Sint?', 'meester, waar blijft hij?',  waren de meest gehoorde vragen van de dag.

Na de middagspeeltijd van 15u00 was het onze beurt om de Sint te mogen ontvangen.  Hard gebonk op de deur was het teken om extra flink te zitten aan onze bank.  En toen was het stil ...  Een aarzelend 'binnen' kwam uit de monden van de kinderen.

Meester Dave nam de staf van Sinterklaas aan en stond zijn stoel af aan de Sint.  De Sint opende zijn boek en keek rond.  Hij wist direct dat er twee van onze vriendjes afwezig waren wegens ziekte.  Daarna begon hij één voor één de namen van de kinderen te overlopen.  Over iedereen wist hij wel iets te vertellen.

Toen Sinterklaas de klas had getrakteerd op een schaakspel, 'Het grote zakgeldspel' en een aantal nieuwe sets pandakrijtjes, maakte hij zich klaar om te vertrekken.  Op dat moment stond er opeens iemand recht die zei: 'Meester, we hebben ons liedje nog niet gezongen!'
Gevolg: Sinterklaas mocht nog even blijven zitten en de kinderen zongen uit volle borst 'De Sinterklaasblues'.  Een liedje dat vertelt hoe Sinterklaas en zwarte piet op een koude gladde pakjesavond van het dak naar beneden gleden ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten