zaterdag 6 december 2014

Verteltafel 2014

Ook dit schooljaar heeft het tweede leerjaar een verteltafel in elkaar gestoken.  Dit jaar werkten de kapoenen rond het verhaal 'De Gruffalo'.

In september werden de verhaaltjes 'De Gruffalo' en het 'Het kind van de Gruffalo' aan de kinderen voorgelezen.  De films werden bekeken en de boeken bleven de hele tijd beschikbaar voor de kinderen die er nog een kijkje wilden in nemen.

Ter gelegenheid van het bezoek van de grootouders aan onze klas werd de verteltafel klaargemaakt.  Een decor werd getekend en geschilderd, de figuurtjes werden gekleurd en uitgeknipt, de tekst werd verdeeld en gememoriseerd en tenslotte werd er een liedje aangeleerd.

Er werd flink gerepeteerd en bijgestuurd..

Op 19 november mochten we dan de grootouders ontvangen in de klas.  Er werden verschillende voorstellingen gegeven die telkens met een mooi applaus werden afgesloten.  Tot slot mochten de acteurs samen met oma en opa, moeke en vake, bomma en bompa, mémé en pépé een Gruffalo cupcake maken.

In de laatste week voor de kerstvakantie worden alle klassen (van K1 tot L6) uitgenodigd om het verhaal van de 'Gruffalo' van dichtbij mee te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten